Puppy Culture-pennun kanssa Messarissa

Meidän Puppy Culture-pentu Ninni on nyt 6 kk vanha. Sen kunniaksi olimme perjantaina Helsingin Messukeskuksessa esiintymässä Smartdogin esityksessä Spesiaaliperjantaissa ja sen päälle olimme monta tuntia Smartdogin ständillä. Se meni paremmin kuin hyvin. Ei ollut niin minkäänlaista pelkoa tai varomista ilmassa, vain pientä ihmettelyä. Siellä se kulki kanssani, kuin olisi aina ollut moisessa tilanteessa: tuhansia koiria ja ihmisiä. Näihin aikoihin pitäisi pennulla on pelkokausi, mutta nyt siitä ei näyttänyt olevan merkkejäkään.Esitys meni todella hyvin ja se teki keskittyneesti eikä lainkaan ottanut häiriötä yleisöstä. Käytävillä se tervehti ihmisiä kiipeämällä heidän syleihinsä. Ständillä se joko nukkui ketarat oikosenaan, oli ihmisten rapsutettavana tai pureskeli kaikkea, mitä sai suuhunsa. Nyt sillä on joku puremis- ja repimiskausi meneillään. Hampaat taitavat kuitenkin olla melkein kokonaan vaihtuneet.

Unta kuulaan

Ihmiset kovasti ihailuvat sitä ka ihmettelivät sen rotua. Tulikin kovasti tehtyä cockereille PR:ää, vaikka ei cockereiden ständillä oltukaan. En voisi olla tyytäväisempi päivän saldoon.

Ninnin kanssa on siis tehty Puppy Culture ohjelmaa, joka antaa erinomaiset eväät pennulle selvitä tässä maailmassa. Se on amerikkalaisen Jane Killionin kehittämä sosiaalistamisohjelma, jonka tulokset ovat kiistattomia: pennuista kasvaa rohkeita ja tasapainoisia koiria. Erityisen tärkeää tämä on niiden pentujen kohdalla, joilla ei geneettisen arpajaiset ole luonteen suhteen osuneet ihan nappiin. Tällaisen pennun kohdalla ohjelma voi muuttaa koko elämä ennusteen toiseksi. Maahantuomme Puppy Culture tuotteita.

Käytiin sitten lsunnuntaina kennel Frosty Morning'sin treeneissä kuokkimassa Ninnin kanssa sen jälkeen, kun olimme käyneet ruokkimassa fasaanit. Ei olle vielä koskaan oltu ryhmä treeneissä oikeasti. Emännän koulutusten seuraamista ei lasketa. Haku meni hienosti ja teki ensimmäisen lyhyen markkeerauksensa ja se meni hienosti. Nyt tuntuu hyvältä jatkon kannalta.Ulla

Ps. Minun pitäisi kevättalvesta valmistua Smartdog testaajaksi. Huippumielenkiintoista!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Luoksetulo pillillä

Positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahvistaminen, siis what?