Surkea heittäjä

Lintukoiraharrastajalle tulee paljon heittoja, joten olisi syytä olla hyvä heittäjä. Tosiasia omalla kohdalla on, että olen huono heittämään. Olen heittänyt damilla itseäni päähän, koiraa, damin roikkumaan puuhun jne. Tänään viimeksi heitin damia ja väistin, ettei se tule päähän ja sitten heitinkin piruetin ja olin selälläni maassa... Ja ei se dami lennä kovin kauas. Ei ihme, että koulussa en ollut ykkösvalinta pesisjoukkueeseen liikunnantunnilla. Ei sillä, ettäkö se olisi kiinnostanutkaan tuolloin. Ainoa pallo, jota osaan heittää, on koripallo. Pelasin sitä teininä useamman vuoden, kunnes mursin keskisormeni ottaessani levypalloa.

Huonoille heittäjille on tarjolla helpotusta kevyellä 250g damilla, jossa on pidempi naru, kuin perusdamissa. Pidemmän narun ansiosta se lentää paljon pidemmälle kuin lyhytnaruinen dami ja keveydestä johtuen sitä on kevyempi heittää. Tilasin Firedogilta Long throw-dameja tähän tarkoitukseen. Pääsin kokeilemaan ja jopa minä sain heitolle lisää pituutta.

Jokaisella ohjaajalla on se tietty matka, jonka dami lentää ja koirat tuntuvat oppivan sen ja eivät osaakaan sitten mennä kauemmaksi. Tässä on tapa, jolla tätä matkaa voidaan kasvattaa, jopa ne hyvät heittäjät.

Meitsi on pähkinöinä (miten en tätäkään ole tajunnut aikaisemmin):

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Luoksetulo pillillä

Positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahvistaminen, siis what?