Tarkku, ensimmäinen ja ihmeellisin

Reilu viikko sitten päättyi meidän Tarkun maallinen taival. Toivon kovasti, että on olemassa ne autuaammat metsästysmaat, sillä Tarkku ansaitsisi päästä sinne.

In memoriam Meryl Sweet Kelly 2004-2017


Tarkku oli ehdottomasti eniten koko koiraharrastamiseen vaikuttanut koira. Ostimme yhdessä ystäväni Nina Mennan kanssa Ruotsista ensimmäisen käyttölinjaisen cockerimme. Se oli Tarkku. Ostos oli kokeiluluontoinen, sillä me molemmat harrastimme silloin näyttelylinjaisia cockereita. Mikä niissä käyttölinjaisissa on muka ihmeellistä?

Tarkku Jaalassa kesällä 2004
Rakennekuva kasvattajan luota

Spanieliliiton leirillä 2004

Tarkku oli sanalla sanoen ihmeellinen kokemus. Se oli niin erilainen, kuin yksikään meidän aikaisempi koira. Niin viisas, niin oppiva, kontaktinhaluinen, vauhdikas, iloinen, sanalla sanoen täydellinen. No, täydellinen se ei ollut, opimme sen melko nopeasti. Tarkulla oli vaikea lonkkavika, joka takia se leikattiin ensimmäisen kerran kuuden kuukauden ikäisenä. En varmastikaan valehtele, että sen kahteen lonkkaleikkaukseen ja kuntouksiin on mennyt lähemmäs 10 000 euroa. Joka ikinen niistä oli hyvin käytetty. Sillä Tarkun jälkeen emme ole katsoneet taaksemme. Halusimme sellaisia koiria kuin Tarkku. Ai niin, lukuunottamatta niitä lonkkia ja toisia koiria provosoivaa luonnetta. Luonne olikin täyttä kultaa lukuunottamatta, että haastoi tuijottamalla välillä muita koiria tappelemaan.

Tarkku ja Nina Oravasaaressa

Juha ja Tarkku Meltauksessa

Minä ja Tarkku Erämessuilla

Minä ja Tarkku Pyhännällä koulutuksessa.


Tarkku oli unelma kouluttaa. Se oppi nopeasti kaiken, mitä sille opetettiin. Myös ne asiat, mitä tuli vahingossa opetettua. Noviisiomistajat eivät lainkaan olleet koiransa tasolla. Omistajistaan huolimatta koirasta tuli hyvä ja tehokas metsästyskoira, jonka nouto ja markkeerauskyky olivat uskomattomia. Se teki pitkiäkin noutoja ihan tuosta vaan. Jos riistaa oli maastossa, niin Tarkku löysi sen. Haku oli todella tehokasta ja vauhdikasta (mutta paikoin aivan liian laajaa). Muistoissa on lukemattomia upeita hetkiä Tarkun kanssa metsästäen. Tarkku jopa sai AVO1 ohjaajastaan huolimatta. (Tuon ykkösen jälkeen koeura loppui, koska sille tehtiin toinen lonkkaleikkaus).

Monelaista saalista

Sorsaa

Jhan ja Pekan kanssa jahdissa

Saatiin ykkönen!


luovutusta odottamassa

Henkan kanssa metsällä

Kyyhkynen

Voitko ottaa tämän?


Tarkku opetti minulla lukemattomia asioita. Sähläsin ja korjasin niin monta asiaa sen koulutuksessa, ettei ole tosikaan. Mm noudon louvutuksen kanssa teimme paljon töitä, koska emäntä vaan pilasi sen ahneuksissaan. Tarkku opetti, mitä ominaisuuksia on hyvässä metsästyskoirassa ja kuinka tärkeä onkaan ohjaajan osuus.

TarkkuEräs ihanimpia asioita, mitä Tarkku meille antoi, oli pikkusiskonsa Anni (yllä olevissa kuvissa vasemmalla). Anni tuli korvauksena Tarkun lonkista ja on meidän molempien kenneleiden kanta narttu.

Joitain koiria rakastaa niin, että sydämeen sattuu. Tarkku oli sellainen.

Ulla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Luoksetulo pillillä

Positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahvistaminen, siis what?