Ruokaa pennuillePikkumustat ovat alkaneet syömään kiinteää ruokaa. Totuttelu aloitetiin kyllä ensin luomvuohenmaidolla. Vuohenmaito sopii koiralle toisin kuin lehmänmaito, joten sillä on hyvä aloittaa vierottaminen. Lue lisää täältä. Pennut oppivat nopeasti latkimaan maitoa ja Ria näytti myös hyvää mallia pennuille. Kun pennut näkevät emonsa juovan, niin hekin haluvat matkia emoa. Esimerkin voima on vahva.

Luomumaitoa

hyvin maistuu


Kun lautaselta juominen alkoi onnistua, niin lisäsimme kierroksia. Tällä hetkellä pennut saavat jauhelihaa vuohenmaitokastikkeessa ja pelkkää jauhelihaa kädestä syötettynä. Pennuilla olikin huikea himo jauhelihaan  heti alusta. Kun esimmäisen kerran tarjosin jauhelihaa, niin saatuaan kädestä maistiaiset, ryntäsivät kupille ahmimaan sitä.

ahmimishetki

Oscar jauhelihaa koirille menee tällä hetkellä. On sopivan edullinen 1 kg:n pakkaus.

Ateria

Hyvin uppoaa!

Kädestä haluan syöttää pentuja koko ajan, että oppivat sen, että ruoka tulee ihmiseltä, eikä kupista. Tämä on sitten hyvä myöhemmin siirtää siihen, että joutuvat tekemään töitä ruokansa eteen. Työntekeminen ruuan eteen on perustarve koiralle (lähde: Tuire Kaimio), joten aion käyttää sitä hyväkseni. Mielestäni koirankin tulee tehdä töitä ruokansa eteen. Ja kuten kun on perustarpeesta kyse, niin sen täyttäminen parantaa koiran hyvinvointia.

Ajattelin, että josko viikonlopun menisivät vielä jauhelihalla ja sitten maanantaina aloitetaan kuivamuonan kanssa. Minulla on kuitenkin tarkoituksena syöttää niille kaikenlaista, jotta vatsat tottuvat eri ruokiin. En pidä hyvänä sitä, että koira saa vain yhtä ruokaa kehdosta hautaan. Lisäksi olen itse vuosien varrella lipunut yhä enemmän luomuun ja tuoreeseen ruokaan itsekin, niin miksi en tarjoaisi sitä koirillenikin. Sitten vielä sellainen ajatus, että koska makuaisti on suurimmaksi osaksi hajuaistia, niin eikö silloin koiralle ruuan maulla ole suurempi merkitys kuin ihmisellä? Niillä kuin kuitenkin on niin paljon parempi hajuaisti. Vaikka ne usein hotkaisevat ruokansa, niin kuka meistä on mikään sanomaan, että se ei koe nautintoa ruokansa mausta? Voisiko vaihtelu ruuassa olla kuitenkin koiralle hyväksi noin ihan virikkeenkin kannalta? Uskon vahvasti, että koiran elämän virikkeellistäminen tuo onnellisempia koiria. Ruoka on varmasti yksi virike.

No joka tapauksessa pennut saavat  myös kuivamuonaa ja se on viidentoista vuoden kokemuksella Masteryä ja sen Mummy & Puppy-versiota. Mastery on ollut kaikista kokeilemistani koiranruuista parhainta. Aina uutta kokeiltuani palaan takaisin Masteryyn. (Minä kun itse olen niin vaihteluhaluinen).

Ulla

PS. Kauheasti kasvavat!
PPS. Vihdoinkin tuli uusia pillejä! Niin eikö olekin herkku:
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Luoksetulo pillillä

Positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahvistaminen, siis what?