Vaihda paikkaa!

Kuinka monella teistä on taipumus fiksoitua yhteen tai kahteen harjoituspaikkaan? Käsi ylös!☝ Minulla on ainakin. Meillä on itsellä käytössä jonkin verran metsää ja peltoa harjoitteluun. Kuitenkin ajan auton aika usein tiettyyn paikkaan ja vedän treenit siinä. Ongelma vaan on se, että koirat oppivat toimimaan siinä maastossa, mutta ei muualla. Koirat nimittäin yleistävät taitonsa heikosti. Ympäristön muutos heikentää huomattavasti niiden suoritusta, jollei niiden kanssa ole harjoiteltu monessa eri paikassa. Paikan vaihdoksi riittää ihan jo 100 metrin siirtyminen toiseen suuntaan.

Meillä on ollut tässä kesän mitaan vesityökursseja, joissa on tarkoituksella joka kerta menty eri paikkaan harjoittelemaan. Jokainen maasto on ollut erilainen verrattuna toiseen. On ollut hiekkakuoppa, joen ylittämistä, kaisilikkoa, suota, avovettä ja peitteistä maastoa, syvää rantaa, matalaa rantaa jne. Tarkoituksena on ollut antaa koirille mahdollisimman monipuolisia kokemuksia eri tilanteista. Sellaisia kun kuitenkin tulee esille kokeissa ja metsästyksessä. Ei ole olemassa aivan identtisiä paikkoja, ellei nyt aina sorsasta samassa paikassa ja ei ole tarvetta viedä koiraa muualle. Näin ei kuitenkaan ole yleensä.

Pyri etsimään uusia harjoittelupaikkoja ja varioi omissakin maastoissa aloituspaikka ja lopetuspaikkaa. Harjoittelu vaatii mielikuvitusta ohjaajalta. Koiran ei kehity, jos harjoittelu on aina samanlaista. Itseasiassa suurin osa koirista pitää sopivista haasteista. Haasteet kehittävät niin koiraa kuin ohjaajaa. Mikäli on tarkoitus kilpailla metsästyskokeissa ja menestyä, sitä tarkempaa se on, missä treenaat. Monipuolisella harjoittelulla tehdään hyviä koiria.

Helposta rannasta yliuitto


Nopea palautus kiertäen vesistön. Tämä ei kaikissa koesäännöissä ole sallittua.


Vesi, jossa on paljon kasvillisuutta

Valtaoja

Ranta, jossa on peitteisyyttä ja toisella puolella on kaislikkoa/kortteikkoa.

Elokuussa on taas yksi vesityökurssi:

Ulla

Ps. Pentulaatikossa on hiljaista. Vaikuttaa hyvältä: 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Luoksetulo pillillä

Positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahvistaminen, siis what?