Pennut ovat syntyneet❤️

Sunnuntai aamupäivällä alkoi Rian synnytys. Avautumisvaihe oli minusta melko lyhyt n. 4 tuntia. Esimmäinen pentu putkahti maailmaan hieman kahden jälkeen. Se oli kuollut uros. Sitten melko pian perässä tuli toinen uros, joka oli sitkeästi kiinni elämässä. Sitten menikin melkein neljä tuntia ennen kuin seuraava syntyi. Riaa piti käyttää kävelyllä, jotta poltot alkoivat uudestaan. Vähän ajan kuluttua syntyi toinen kuollut tällä kertaa narttu. Tässä vaiheessa olin melko murtunut. Mitä jos nämä kaikki kuolevat? Muistelin elokuuta neljän vuoden takaa, jolloin koko F-pentue menehtyi. 

Onneksi kuitenkin syntyi vielä neljä pentua: kolme urosta ja yksi narttu! Kaikki hyvän kokoisia ja virkeitä! Saldo on siis 4+1. Katselen vielä pari päivää ja olen sitten yhteydessä tuleviin koteihin.Pentulaatikossa on rauhallista, mikä on hyvä merkki. Punnitsin pennut aamulla ja kaikki olivat n. 300g. Aloin täyttelemään jokaisesta pentupäiväkirjaa. Printteri vissiin alkaa vedellä viimeisiään, kun suttaa noin kovasti papereita.


Aamusesta katselin muistin virkistykseksi aivan loistavaa DVD-settiä Puppy Culture. Palauttelin mieliin, mitä pitääkään tehdä pentujen kanssa ja missä vaiheessa. Tämä on meidän toinen Puppy Culture pentueemme. Lisää tietoa aiheesta täälrä: http://www.koiraharrastaja.fi/puppy-culture/

Jännää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luoksetulo pillillä

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Se vinkuu!