Toistojen määrä - viimeinen mutta ei vähäisin

Olemme edenneet tarkastettavien asioiden viidenteen osaan. Jos koulutus ei etene, niin pohdi hartaasti, että onko koiralla tarpeeksi "kilometrejä" takanaan? Tämä on virhe, johon jokainen koiraansa kouluttava sortuu.


Jotta jonkin asian voisi osata kuin vettä vaan, niin harjoituskertoja tulee olla riittävästi. Koiran kohdalla tämä tarkoittaa tuhansia toistoja. Jos matemaattisesti haluaa mieltää, niin opin kouluttajakoulussa seuraavan kaavan: 20 toistoa x 20 eri paikassa x 20 eri häiriössä = 8000 toistoa. Koira yleistävät heikosti, niin ne tarvitsevat harjoitusta erilaisissa paikoissa ja eri häiriöissä huomattavasti enemmän kuin ihmiset. 

Summa on, että käytä jokainen tilaisuus koirasi kanssa hyväksesi harjoitella jotain tärkeää. Huomioi kuitenkin koiran taso ja häiriön sieto. Sinun tulee osata lukea koirasi ja tietää, koska tilanne on liian vaikea (kriteeri liian korkealla). Älä vaadi liikaa koiraltasi.

Meillä ihmisillä on aina halu edetä niihin mielenkiintoisimpiin asioihin mahdollisimman nopeasti ja unohdamme varmistella, että koira osaa edelliset asiat kunnolla. Ei ne rupea haluamisella osaamaan vaan toistoilla.

Siinäpä pohdittavaa jokaiselle!

Ulla

Ps Elämme jännittäviä aikoja: Rialla alkoi  juoksu...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Luoksetulo pillillä

Positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahvistaminen, siis what?