Treat & Train

Olen innokas kokeilemaan kaikenlaisia koulutukseen liittyviä asioita. Niinpä hommasin PetSafen Treat & Train kauko-ohjattavan palkitsemislaitteen. Pakkaukseen kuuluu itse laite, kauko-ohjain, kosketus"keppi", DVD-käyttöohje ja ohjekirjanen.


Erityisesti minua kiinnosti siinä sen implementoiminen ohjausten harjoittelemiseen. Tällä saa lukemattomia toistoja verrattuna damin kanssa harjoitteluun. Esimerkiksi iltaruokinnan voisi yhdistää harjoitteluun: koira tekee töitä ja saa palkkansa namiautomaatista. Alla testaan laitetta Miinan kanssa. Tämä on toinen kerta, kun Miina tutustuu laitteeseen. Laitteesta kuuluu merkkiääni, kun sieltä tulee nami. Tämä ei kuulu videolla. (Laite toimi muuten moitteettomasti vajaan 10 asteen pakkasessa.)Tämä on myös hyvä, kun halutaan poistaa ihminen palkitsemiskuviosta esim. kun harjoitellaan vaikkapa matkan päästä jotain asiaa. Tai vaikkapa, jos koira stressaa ihmistä noudon yhteydessä (eli ei ota suuhunsa esinettä) tällä voidaan auttaa koiraa tilanteessa. Seuraavassa videossa Eddie menee makuulle alustalle ja saa palkan laitteesta. Itse olen parin metrin päässä koirasta ja laitteesta. Tämä on myös Eddien toinen kerta laitteen kanssa.


Mielestäni erittäin käyttökelpoinen laite varsinkin kun treenaa yksikseen. Tällä voisi esim. käyttää takapalkkaa hienosti. Koirat oppivat nopeasti idean ja niistä on hauskaa treenata sillä. Pienenä miinuksena antaisin sen, että laitteessa voi käyttää oikeastaan vaan nappuloita tai kovia pieniä nameja. Kostella ruualla sillä ei voi palkita.

Nämä tulevat meille myyntiin lähitulevaisuudessa. Sofia Yin on kehittänyt tämän tuotteen. Hän oli guru koirien käyttäytyimsen saralla.

ulla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Luoksetulo pillillä

Positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahvistaminen, siis what?