Training Gundogs DVD


Pidän paljon erilaisista koulutusvideoista ja katselen huvikseni niitä. Ehkä toivon, että opin jotain niistä? Olin tyytyväinen, että sain valikoimiin tämän DVD:n, sillä tämä hyvin heterogeninen rotujen suhteen. Laskin, että siinä on springeri ja cockeri, sekä labbis, kultsu ja flatti. On aina hauskaa katsoa eri rotujen toimintaa eri tilanteissa. Ja nähdä ja kuulla erilaisten kouluttajien näkemyksiä ja tapoja. En ole vielä nähnyt yhtään sellaista treenivideota, josta en jotain olisi oppinut

Olen vasta katsonut sen kerran, mutta pidän sitä kuitenkin hyvänä. Ainahan jotain voi naputtaa ja ei kaikki sovi itselle tai muuten ihmetyttää. Itsellä kiinnitti huomiota se, kun laumaa koiria pannaan istumaan, mutta ei vahdita sitten, mitä ne touhuaa. Toki tämä olikin niitä ainoita minua vaivanneita asioita.

Tämä video on siis 88 min pitkä ja kattaa kaiken paitsi ihan varsinaista actionia riistan kanssa. Sen korvaa huolellinen valmistautumisjakso, jossa simuloidaan tulevia tapahtumia yhteisharjoitusten merkeissä. Tämä oli minulle ainakin hyvin inspiroiva ja ajattelinkin, että näitä voisi aivan hyvin itsekin tehdä. Tosin siihen tarvitaankin aito treenitiimi. 

Paul Rawlings on Englannin Kennel Clubin metsästyskoirakouluttaja ja samalla kasvattaja kennelnimellä Ormewood (ainakin englanninspringereitä ja cockereita). Hän on myös kilpaillut molempien rotujen mestaruuskokeissa. Ensimmäisen koiransa sai vuonna 1970, joten kokemusta on yli 40 vuotta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Luoksetulo pillillä

Positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahvistaminen, siis what?