Monta koiraa sulla on?

Meillä on neljä omaa koiraa. Tunnustan, että siinä on yksi liikaa minun jaksamiseen nähden. Tästä syystä meillä ei myöskään ole kuin yhtä rotua. En pysty kykenemään enempään, vaikka salaisissa päiväunissani tilailen itselle metsästyslinjaista clumberinspanielielia hyvin säännöllisin väliajoin. (Kyllä clumpeista on työlinjainen versio, joita olen tavannut UK:ssa: kurkkaa vaikka tästä). En myöskään ehdi harrastaa kuin yhtä lajia niiden kanssa. Minä en ole mikään monitoimiharrastaja. Tämä saattaa toki johtua myös ruuhkavuosista, jotka tuntuvat täyttävän kaiken ajan pienellä sinne tänne touhuamisella. Esim. rotujärjestötyö on jäänyt kokonaisuudessaan.

Mitä hyvä koiran pitäminen on? Tätä mielestäni jokaisen pitää miettiä kohdallaan. Onko minulla aikaa kaikille koirilleni? Resurssit ovat jokaisella erilaiset, eikä omaa tilannetta voi verrata yksi yhteen toisten kanssa. Kuuluuko hyvään koiran pitämiseen esim. vaikkapa one-on-one aika jokaisen koiran kanssa? Pitääkö jokaisen kanssa harrastaa ja kisata? Saako ne tarpeeksi liikuntaa? Rotutyypillistä toimintaa? Turkinhoitoa? Onko minulla varaa syöttää niitä siten, että niiden tarpeet täyttyvät? Entä rahaa lääkärinlaskuihin?

Ninni, Anni, Eddieja Miina

Meillä on siis neljä koiraa:

  1. Anni, vanhus 14 v, joka on yllättävän hyvässä kunnossa ikäänsä nähden. Tosin sitä ei voi pitää enää vapaana ja sen haukkuminen yltyy välillä ihan käsittämättömäksi. Tämä vaikuttaa olevan kognitiivista alenemaa. 
  2. Eddie, 10 vuotta ja puolieläkeläinen, aktiivinen koira, joka on vielä aivan täydessä iskussa niin fyysisesti kuin henkisesti.
  3. Miina, 7 vuotta, mun kisakoira. Kaikin puolin helppo koira, jossa riittää vauhtia ja tekemistä.
  4. Ninni, 1 vuotta. Ninnille annan rasittavuuspisteitä 5/5. Suloinen, aktiivinen ja oppivainen pikkutuholainen, jonka koulutus on puolivälissä. Tekemisen iloa ja vauhtia on enemmän kuin laki sallii.
Onneksi ne eivät ole runsasturkkisia, sillä totean, että turkinhoitaminen on minun sokea kohtani, johon saisin laittaa kyllä enemmän paukkuja. Lähinnä nyrhin niiden turkkia silloin tällöin fiskarsseilla. Toinen mihin pitäisi panostaa on koirien lihashuolto. Joskus hieroskelen itse niitä, mutta vähäistä se on. Ruokailuun pitäisi perehtyä enemmän. Miinaa ja Ninniä treenataan ja Anni ja Eddie pärjäävät lenkkien kanssa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luoksetulo pillillä

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Se vinkuu!