Koirakirjoja ääneen?

Ajan usein pitkiä matkoja yksin. Koska puhelimessa puhuminen ei oikein ole minun juttuni, niin matkat ovat olleet todella tylsiä. Nyt kuitenkin olen löytänyt tavan viihdyttää itseäni automatkoilla: Iphoneni lukee minulle ääneen Amazon Kindlestä koira-aiheisia kirjoja. Varmasti jatkossa lukee myös muitakin kirjoja, mutta nyt tällä hetkellä vain koira-aiheisia.

Löysin Voiceoverin, jossa siri lukee ääneen tekstiä. Ääni on konemaisen monotoninen, mutta minua se ei häiritse. Voiceover on siis Iphonen ominaisuus. Androideista en tiedä mitään. Haluan kuitenkin jakaa tämä tiedon, jotta muutkin voivat kuunnella mielenkiintoisia kirjoja puhelimellaan.

Mene asetuksiin ja valitse yleiset asetukset.


Mikäli teksti on englanniksi tmv. vaihda kieli yleisistä asetuksista:


Palaatakaisin yleisiin asetuksiin ja valitse käyttöapu:


Valitse voiceover ja klikkaa se päälle:

Tällöin siri alkaa lukemaan ääneen tekstiä, mikä on puhelimessa auki. Kontrollit ovat eri kuin ilman käyttöopuja. Kolmen sormen pyyhkäisy sivulle vaihta navigaation sivua. Kahden sormen pyyhkäisy aloittaa aloittaa lukemisen. Ykis painallus valitsee ja kaksi avaa sovelluksen jne. Muutamalla käyttökerralla tämä saa haltuunsa. 

Minulle tämä oli kullan arvoinen tieto. Aika ei kuitenkaan riitä lukemaan kaikkia kiinnostavia kirjoja ja luppoaikaa ajaessa todellakin on.

Ja tässä heti aivan mielettömän hyvä lukusuositus, jolle annan täydet ⭐⭐⭐⭐⭐:
Se todellakin tuo ajattelemisen aihetta itse kullekin koiraharrastajalle.  Kirjoitettu kansantajuisesti (tosin englanniksi).

Ulla

(Sisältää affiliate-linkin)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luoksetulo pillillä

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Se vinkuu!