Metsästys- tai muiden harrastuskoirien ensiapupakkaus maastoon

Metsästyskausi on kuumimmillaan ja tänä syksynä varsinkin on tuntunut, että meidän puskaohjusten silmät ovat olleet kovilla. Ovat kolunneet kaiken maailman puskat ja ojanpohjat. Tuloksena on ollut yksi tulehdus ja lopputtomasti roskaa silmissä.

Tässä urokseni Eddien silmät jahdin jälkeen.

Koirien varusteisiin kuuluu vakiona siis silmähuuhde. Sillä huuhdotaan silmät päivän päättyessä ja tarkastetaan, ettei sinne jää mitään vaurioittamaan silmää. Vesi ei ole oikea aina silmien huhtomiseen. Kirvelehän se meidän omissakin silmissä. Lisäksi varmuuden vuoksi varusteissa on eläinlääkärin määräämiä silmätippoja.

Nämä tyypit mennä viuhtovat niin vauhdilla, että väkisinkin tulee nirhaumia ja haavojakin välillä. Siksi ensiapupakkaus on erittäin hyvä kuljettaa mukana. Näitä voi sitten matkan varrella täydentää. Meidän pakkauksessa on myös vuotoa tyrehdyttävää suihketta, jolla saa nopeasti tilanteen hallintaan.
Näiden lisäksi koirille on pyyhkeet ja manttelit, jotta pääsevät heti kuivauksen jälkeen lämmittelemään. Kylmä ja märkä kangistaa itse kunkin. Onneksi näillä on niukka turkki, josta suurin osa vedestä putoaa juostessa ja ravistettaessa. Sitten onkin ruokinnan aika ja nesteen aika. Nestettä on saatava pitkin päivää. Tulee ottaa huomioon, että nestettä koiran tulee saada pitkin päivää, joten vesipullon tulee kulkea mukana, mikäli ei maastossa varmuudella ole vettä. Tämän olen itse kantapään kautta oppinut. Lisäksi koiralle voidaan pitkän päivän aikana antaa energiapitoista energialisää esimerkiksi vaikkapa Pemmikaania.Metsästys- ja harrastuskoirille olisi suotavaa syöttää harrastuskauden aikana energiapitoista ruokaa, että palautuminen sujuisi nopeammin ja energiavarastot täyttyisivät nopeasti. Tällaisin ruokia on runsaasti.

Kun isäntä tai emäntä on saanut itsensä huolettua on aika tarkastaa koira turkki ja iho, Samalla voi vaikka hieroa hellästi koiran lihaksia. Sitten voikin pistää oikoseksi koiran viereen ja ottaa torkut.Mitäs teillä on koiren pakissa mukana?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luoksetulo pillillä

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Se vinkuu!