Kadonneita kirjoja ja damiharjoituksia

Olipa vaikea muotoilla otsikkoa. Siis kirjat katosivat matkalla Englannista Suomeen. Damiharjoitukset taas eivät olleet mitenkään hukassa. Ei edes niiden tekijä...

Tilasin kuukausi sitten Quiller Publishingilta Englannista kirjoja. Normaalisti Grantham Book Serviceltä (joka on tämä tukkutoimija tässä välissä) toimittaa todella nopeasti kirjat. Aloin ihmettelemään, että missä nämä viipyvät ja aikani odoteltuani, otin yhteyttä heihin. Oikean henkilön löydyttyä, alkoi tapahtumaan. Kirjat olivatkin seikkailleet Ranskassa asti. Ja saapuivat ehjänä lopulta perille. Tämähän on tätä kansainvälisessä kaupassa. Onneksi kuitenkin löytyivät! Alla on kuvat kirjoista:

Kauppamme suosituinta kirjaa tuli lisää
Koiran koulutuksesta ja käytöksestä. Tämä olisi hienoa itsekin lukea. Ehkä laitankin sen jonoon?
Kirja metsästyslinjaisesta labradorista. Todellinen must labbisharrastajalle.

Uusi hupikirja vaikka sinne WC-lukemistoon.


Sitten pääsin kokeilemaan pennulla WDC woodcock dummyä, joka on siis tennispalloa hieman isompi amerikkalaisen jalkapallon muotoinen dami. Se on punainen väriltään, jotta ihmisen olisi helppo nähdä se, mutta koiran ei. Testikoirana oli Miina-cockeri 8 kk ja harjoituksena oli hakuharjoitus pallon kanssa. Tämä on siis pennun leikittämistä ja pallon piiloittamista. Miina on innokas noutaja ja harjoittelimme nenän maahan painamista ja vainun käyttöä. Dami on helppo pitää taskussa ja nopea kaivaa esiin. Se ei vieri aivan suoraan muotonsa vuoksi, joten se jättämä jälki kiemurtelee. Miinan kohdalla huomasin erityisen hyväksi sen muodon: se pakottaa pentua avaamaan kunnolla suunsa ja ottamaan sen hyvin suuhunsa. Koska siinä ei ole mitään naruja tai muita ulokkeita, niin pentu ei opi mitään vääriä kantotapoja tms. Alla on kuvia Miinasta ja damista:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luoksetulo pillillä

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Se vinkuu!