Hunter-talutin

Kaikki alkoi vuonna 2009, kun Tsekeissä pidettiin European Spaniel Associationin congressi. Itse en ollut silloin mukana siellä, mutta ystäväni Nina Menna yhdessä muiden kanssa oli. Tuliaisiksi Nina toi  meille kaksi noutajatalutinta, jollaisia en ollut aikaisemmin nähnyt. Olin ihmeissäni ja sitten ihastuin kovasti niihin. Ne ovat monikäyttöisiä:
  • perusnoutajatalutin
  • olan yli kiinnitettävissä
  • säädettävissä kaksi pituutta
  • koira on helposti kiinnittettävissä puihin, tolppiin etc.

Itse uskon, että tämä talutin ja sen käyttö nimenomaan olan yli on opettanut nuorimman koirani täysin vetämättömäksi. Tietysti siihen on vaikuttanut moni muukin asia, mutta on jäänyt tämä ihmisille tyypillinen hihnasta nykiminen kokonaan pois. Tätähän helposti tulee huomaamattaankin tehtyä, ja se ei ainakaan auta siihen vetämiseen.

Kaksi koiraa kulkee hienosti mukana ilman, että täytyy kummastakaan pitää kiinni. Kumpikin on laitettu olan yli ristiin kiinni ja kulkee omalla puolellaan. Aivan fantastinen juttu esim vaunuja työnnettäessä!

Sitten se ominaisuus, mikä on minusta erittäin kätevä: koiran sa helposti kiinni mihin tarvitsee. Ei tarvitse sitoa solmuja ja ähertää kiristyneiden solmujen avaamisen kanssa etc. Napsauttaa vaan auki ja kiinni.

Taluttimen saa pitkäksi ns. tavalliseksi taluttimeksi. Sitä ominaisuutta on tullut käytettyä todella vähän, kun ei oikeastaan ole ollut tarvetta sille.

Sitten alkoi tuotteen metsästäminen ja ei meinannut löytyä mistään. Surffasin nettikauppoja, mutta vasta kun tajusin mennä saksankielisiin puoteihin, niin "alkoi Lyyti kirjoittaa". Tuote on slovakialaisen Mystiquen.

Materiaali on kiipeilyköyttä, joten kestää kovaakin kulutusta ja vetoa.

Tilattavissa täältä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luoksetulo pillillä

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Se vinkuu!