Uusia juttuja

Tänään tuli lisää printtejä. Laajensin valikoimaa koskemaan myös ei-metsästysaiheisiin kuviin, vaikka pysytellään edelleen metsästyskoirissa. Näköjään tuli tilattua enimmäkseen cockeri- ja enkkuprinttejä, mutta hankitaan muita rotuja lisää matkan varrella. Uusia rotuja on borderterrieri, unkarinvizsla, weimarinseisoja, irlanninsetteri, mäyräkoira ja walesinspringeri (josta toimittajalla ei ole kuin yksi kuva): Koirataide Lisäksi tuli muutamia postikortteja, joista voisi vaikka tehdä edullisia tauluja kehystämällä.

Alenperin ei ollut tarkoitus ottaa ollenkaan harjoitteluvälineitä, mutta sitten innostuin kovasti: Working Dog Companyn dameista, joissa on minusta mahtava idea.


Tämä  sarja (fasaani, peltopyy ja lehtokurppa) dameja on kehitetty mahdollistamaan linnun muodon ja koon esittelyn niin nuorelle tai kokemattomalle koiralle, mutta myös on myös oivallinen kokeneelle koiralle. Näiden damien ainutlaatuisella muodolla on monia etuja. Ovaali muoto kannustaa koiraa avaamaan suunsa ja tarttumaan keskeltä. Naru ja sen kinnitys on tarkoituksella lyhyt, jotta koira ei oppisi ottamaan siitä kiinni. Muoto mahdollistaa myös sen, että heitettäessä se kimpoaa maasta ja pyörii jättäen hajuvanan. Tämä opettaa koiraa markeeramaan kunnollisesti. Damit ovat hyvin kelluvia. Ne voidaan puristaa kuivaksi ja ripustaa kuivamaan narustaan. Peltopyydami painaa 227 g, fasaanidami 340g. Lehtokurppadamissa ei ole narua, mutta se on saman muotoinen kuin isommatkin damit. Se on ihanteellinen pennuille tai hakuharjoitteluun niin noutajalle kuin spanielillekin.

Damien värit ovat harkittuja:

Harmaa ja vihreä: Koirien näkökyky on erilainen verrattuna ihmiseen ja tämän värisiä dameja on koiran vaikea nähdä. Nähtyään damin lennon ja markkeerattuaan putoamispaikan tämä kannustaa koiraa painamaan päänsä alas ja käyttämään hajuaistiaan damin löytämiseen.

Punainen: on myöskin koiran vaikea havaita, mutta sen etu on se, että ihminen pystyy erottamaan sen kaukaakin. Tämä helpottaa koiran ohjaamista damille opetettaessa muistipaikkoja ja ohjauksia.

Violetti: on taas koiran helppo nähdä eri taustoja vasten. Tämä auttaa kokematonta koiraa onnistumaan ja oppimaan luottamaan ohjaajaansa. Tämä on myös hyvä markkeeraamisen opettamiseen lyhyillä matkoilla.

mustavalkoinen: tunnettu myös "Easy Mark". Tämä on voittanut the 2010 IPC Media Shooting Industry Award- palkinnon. Koirat eivät näe värejä samalla tavalla kuin ihminen, mutta ne näkevät hyvin kontrastit ja liikkeen. Mustat ja valkoiset neljännekset tekevät damista koiralle helposti seurattavan ja helpottaa markkeerauksen oppimista.

Tilata voi täältä: Harjoitteluvälineet

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienen pennun liikunta ja kehitys (8-12 viikkoa)

Luoksetulo pillillä

Positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahvistaminen, siis what?